Kun asiat eivät mene putkeen

Ohjelmoinnin peruskurssin ensimmäistä osaa seuraa ohjelmoinnin peruskurssin toinen osa, joka on alkanut ja ensimmäinen harjoituskierros on jo ohi. Toisen osan erikoisuutena on harjoitustyö, joka oikeastaan muodostaa kurssin keskeisimmän osan: alussa käydään läpi parit harjoituskierrokset, mutta sen jälkeen siirrytään itsenäiseen työskentelyyn melkeimpä vappuun saakka.

Ensimmäinen ja toinen kierros ovat olleet mielenkiintoisia kokemuksia, tehtävät eivät ole olleet täysin valmiita ja kiire on ollut. Ikävintä on, että tämä on näkynyt opiskelijoille asti: yhdessä tehtävässä muutimme rajapintaa merkittävästi saadun palautteen perusteella, ja siinä sitten tietenkin tuli omia ongelmia eteen.

Muutenkin askeleet ovat olleet haparoivia suuntaan tai toiseen, tai tälläinen fiilis siitä on jäänyt itselle ainakin. Ja, varmasti se on näkynyt uloskin asti, se on se ikävin puoli. Näin kokonaisuudessaan huokaisen kyllä helpotuksesta kun harjoituskierrokset saadaan pakettiin ja jäljelle jää vain se projekti-mörkö.

Muuten, se mikä on ollut kiinnostavaa ja mielestäni kovin hienoa on se tunteen palo, jolla opiskelijat ovat tuoneet esille löytämiään epäkohtia ja puutteita. Jos ei muuta, niin opiskelijatkin välittävät siitä, mitä täällä käydään läpi ja mitä vaaditaan tekemään. Valitettavasti meidän puolella systeemit ovat rakoilleet enemmän tämän palautteen vastaanottamisessa, mutta kovasti sanoisin, että parannutaan siinäkin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: