Tenttiviikon jälkeen

Lauantai

Mikä olisikaan parempi tekemisen aihe lauantai-illalle kuin kirjoitella blogipostausta tänne? Henkisesti valmistaudun ensi viikon maanantaihin: tenttiviikon ansiosta harjoituskierrokset ovat olleet tauolla ja tiistaina on taas kierros sulkeutumassa — ja, tuolla on aikaisempien vuosien haastavempiin tehtäviin kuuluva Spoonerismi opiskelijoiden iloksi.

Käytännössä meidän tilastot eivät vaikuta kovinkaan lupaavilta: ensimmäistä tehtävää ei ole aloittanutkaan 242 opiskelijaa, toista tehtävää 285 ja tuota Spoonerismiä 347. Yhteensä kurssilla on 447 opiskelijaa, nämä luvut sisältävät jo aikaisemmin keskeyttäneet toki — mutta, kierroksen tehtäviä ei ole vielä aloittanut noin puolet siis. Katotaan, kuinka hyvin sunnuntai korjaisi tätä tilannetta, ja mihin tilanteeseen sitten maanantaina päädytään.

Tosin, tilastoista paljastuu myös jotain positiivista: pistejakauma tehtävissä on tällä hetkellä kuuluisa U-jakauma, eli ne, jotka ovat tehneet tehtävän ovat saaneet siitä erittäin hyviä pisteitä. Vaikka tehtävät voivatkin olla hankalia, ne eivät ole mahdottomia.

Sunnuntai

Ja tarina jatkuu sunnuntai-yönä. Tehtävien osalta tilastot ovat 222, 263 ja 321. Käytännössä siis sunnuntain saldo on noin 20 opiskelijaa, jotka saivat aloitettua tehtävien tekemisen, ja luultavasti saivat ne täysillä pisteillä loppuun saakka.

Lisäksi irkissä on ollut koko päivän päivystystä, mistä kiitos elämättömille assareille. Normaaleja kysymyksiä ollut aika paljon, usein vastaukseksi on jäänyt tehtävänannon kummastelu yhdessä. Odottamaani vähemmän mystisiä ongelmia Spoonerismistä, eli ihmiset olivat lähteneet ratkaisemaan sitä ihan mielekkäällä tavalla, tai sitten osasivat ainakin kysellä fiksuja siitä.

Nyt alkaa tulemaan vastaan myös ohjelmoinnin kumulatiivinen luonne, eli aikaisemmin opittuja juttuja täytyy vain soveltaa rohkeasti — mutta, aina ei ole muistissa, miten aiemmin tehtiin asioita. Kertaus on opintojen äiti. Nyt nukkumaan, niin maanantain koitoksen jaksaa!

Maanantai

Hyvien yöunien jälkeen heräsin virkeänä seitsämältä, pakkasin tavarani ja suuntasin kohti Otaniemeä. Sivuhuomautuksena, nukkumaan tekee elämästä kivempaa, kannattaa kokeilla. Varustukseni on suttupaperia, kyniä ja juomapullo ja valmistauduin koitokseen. Jo ennen kymmentä väki oli valunut pohtimaan tehtäviä — uusi kävijäennätys aamuryhmään. Kymmeltä hiljeni hieman — luultavasti luento.

Iloksemme IT infra kaatui kahden aikaan. Odottamamme täällä Maarilla tilanteen kehitystä, mutta tämä taitaa olla tältä päivältä: 12-14 välillä kävi 26 opiskelijaa ohjattavana. Luonnollisesti kierroksen sulkeutumista on jatkettu keskiviikkoon, koska tämä ei ole opiskelijoista kiinni oleva asia.

Tiistai

Viimeinen ilta ennen kierroksen sulkeutumista. Irkkiä on taas tullut seurattua ja siellä autettu ihmisiä. Tehtävien osalta 122, 169 ja 260. Edellisellä kierroksella tippuneita oli noin 90, eli vielä ollaan vähän koholla tuossa määrässä, katsotaan kuinka huominen laskarisessio auttaa tilannetta.

Keskiviikko

Vihdoinkin kierros päättyy. Loppulukemaksi jäi 98, 118 ja 208. Kolmas tehtävä tosiaan oli normaalia vaikeampi, kuten etukäteen tiedettiin. Mielestäni kuitenkin kurssilla kannattaa olla muutama vähän haastavempi tehtävä, jotka saavat ihmiset miettimään, että mistäs tässä on kyse. Ja, tuo tehtävä oli tosiaan tarpeen vain niille, jotka tavoittelevat parhaimpia arvosanoja, joten siinä kohtaa vaatimustaso saakin olla vähän korkeampi.

Kaikin puolin tuo kuitenkaan ei näytä mielestäni kriisiltä, vaan on normaalia kurssiarkea — keskeyttäviä opiskelijoita on aina jonkun verran, eikä tuo nyt vaikuta mitenkään poikkeukselliselta piikiltä keskeyttäneiden määrässä. Lisäksi tilastojen valossa keskiviikko oli varsin rauhallinen laskaripäivä, eli varmaankin kaikki, jotka halusivat apua, saivat sitä.

Jahas, unohtakaa tilastojen lukeminen mun osalta: todellisuudessa noin kymmenen keskeyttäneen sijaan puhuttiinkin 23 opiskelijasta. Se onkin jo vähän enemmän, ja herättää kysymyksiä: mihin meidän opiskelijat vuotavat?

Seuraavaksi pitäisi taas paimentaa omat paimennettavat.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: