Kurssin kulissien takana

Opiskelijat tulevat harjoituksiin tekemään tehtäviä. He lukevat tehtävänantoja, palauttavat tehtäviä Goblin-tarkistusjärjestelmään ja katselevat ehkä jonotusjärjestelmän näyttämiä vinkkejä. Kuinkahan moni opiskelija tulee kuitenkaan ajatelleeksi, kuinka paljon työtä tällaisen kurssin järjestämisen takana on?

Siinä vaiheessa, kun luennoitsija on saanut tehtävänannot kirjoitettua, on yksi tärkeä vaihe kurssin valmistelussa vasta alkamassa. Pääassarin tehtäviin kuuluu pystyttää kurssin tehtävien automaattinen tarkistusjärjestelmä ja tehdä jokaista tehtävää varten tarkistin testaamaan opiskelijoiden palauttamia ratkaisuja.

Saattaa kuulostaa helpolta, mutta tämän vaiheen työmäärä on kuitenkin muutaman tunnin sijaan kymmeniä tunteja hyvin lyhyessä ajassa. Goblinin tarkistimiin täytyy määritellä esimerkiksi, miten riveittäin tapahtuva vertailu tehdään, mistä kohdista tulee pisteitä jne… Lisäksi suurimpaan osaan tehtävistä täytyy vielä kirjoittaa erillinen testiohjelma, joka hyödyntää opiskelijan laatimaa tai laatimia luokkia. Testi pitäisi suunnitella vielä siten, että se testaisi oikeasti jotakin hyödyllistä ja huomaisi erilaiset puutteet ja virheet. Yhteen tehtävään voi mennä helposti tunti tai kaksikin ja tehtäviä on kurssilla kolmisenkymmentä.

Pätkä tehtävän tarkistinta pääassarin ja opiskelijoiden silmin.

Kun tarkistimet on tehty, ei homma kuitenkaan ole vielä valmis. Opiskelijoille on kiva antaa harjoituksiin jotakin vinkkejä, joten kierroksittain pitäisi miettiä sopivia juttuja ja tehdä Powerpointilla vinkkikooste harjoitusten jonotusnäkymään. Tähänkin saa helposti kulumaan tunnin jokaista kierrosta kohden.

Tärkein asia tarkistimen valmistumisen jälkeen on kuitenkin seurata koko kurssin ajan, että kaikki toimii Goblinissa oikein. Käytännössä siis pitää lukea opiskelijoiden antamaa palautetta ja selailla palautuksia läpi sen varalta, että sieltä löytyisi jotakin outoa. Palautteita siis ihan oikeasti luetaan ja saatatpa saada sähköpostilla vastauksenkin, jos olet jostakin asiasta huomauttanut. Kurssin IRC-kanavallakin on kiva neuvoa opiskelijoita, joten myös ilta-aikaan riittää puuhasteltavaa sen verran kuin omaa aikaa hommaan haluaa käyttää.

Jos kaipaa siis säännöllistä virastotyöaikaa ja hommaa, jossa työasiat voi jättää töihin, kannattaa harkita muita toimia kuin pääassarin paikkaa. Kuitenkin tästä työstä voi ihan oikeasti tykätä enkä tätä paikkaa pois antaisi, jos joku ehdottaisi vaihtokauppaa. On mukavaa tehdä työtä, jonka tulokset näkyvät toivottavasti vajaalle 400 opiskelijalle toimivana palautusjärjestelmänä. Toisaalta, jos jokin menee pieleen, niin katastrofi on valmis, mutta se onkin jo toinen juttu… 🙂

Mainokset

2 responses to “Kurssin kulissien takana”

  1. Senja says :

    Eikö goblin-tehtävien tarkastamisessa ole vielä jonkinlainen plagioinnin tsekkaaminenkin? Että assarien tai goblinin pitää tarkistaa, ettei hyvin monella opiskelijalla ole selvästi samat vastaukset tehtäviin? Siihenkin menee varmasti aikaa 🙂

  2. Teemu says :

    En nyt paljasta tarkkoja yksityiskohtia, mutta joo, kyllähän tuohonkin saa aikaa kulumaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: