Voisit sä vähän auttaa?

Noin, taas on Pythonin perusteita käyty läpi useamman opiskelijan kanssa. Ensimmäiset isot kysymykset liittyvät muuttujiin ja funktioihin. Mutta, ei mennä ohjelmoinnin yksityiskohtiin, vaan pysytään tässä korkeammalla tasolla.

Yksi isoimpia kysymyksiä assaroinnissa minulle on, että kuinka paljon meidän kuuluisi auttaa: siinä kohtaa kun assari kirjoittaa koodia, tilanne ei välttämättä ole täydellinen. Toisaalta, se on vain niin paljon helpompaa itse kirjoittaa pari riviä, kysellen välissä mietteitä ja pitää yllä huomiota, esimerkiksi kysymällä ”Mitenkäs tässä tulostettiin?”

Nyt pitää huomata, että ihmisillä on usein eritasoisia ongelmia: on niitä, joiden koodi on täynnä syntaksivirheitä, mutta ajatukset ovat oikein, on niitä joilla tehtävän ratkaisu on lähtenyt sivu-uralle ja on niitä, joilla ei ole mitään hajua, mitä pitäisi tehdä. Ja, varmasti monia muita, mutta pääpointti on, että erilaisiin ongelmiin tarvitsee vastata eri tavalla: syntaksiongelmat voi korjata tai käydä nopeasti läpi, yksinkertaiset operaatiokysymykset voi vastata sellaisenaan. Meidän klassikko taitaa olla tässä jakojäännöksen laskeminen Pythonilla, josta aina kysytään.

Sen sijaan niissä kohdissa kun tehtävän ratkaisutapa on kallellaan tai tai ideaa ratkaisuksi ei ole, tarvitseekin miettiä jo vähän enemmän. Olemme vielä kielen opiskelun alussa, tehtävät ovat yksinkertaisia tulostuslauseita, joilla saadaan tuntumaa sen kielen toimintaan. Siksi vielä uskallan antaa varsin suoria ohjeita: ”tee uusi muuttuja”, ”sijoita tämä luku siihen”, ”tulosta tämä” — tai, jopa kirjoitan niitä itse, kysellen välillä.

Tämä ei toimi kovinkaan hyvin silloin, kun ratkaisu ohjelmat monimutkaistuvat: silloin ensisijaisesti pitää saada se ratkaisun perusrakenne kuntoon. Noh, onneksi tässä on vielä pari viikkoa aikaa miettiä, että mitenkäs sen saisi toimimaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: